رطوبت گیر پمپ باد

یکی از دستگاه‌هایی که کاربرد بسیار گسترده‌ای در صنعت دارد و می‌تواند انرژی لازم برای سایر دستگاه‌های موجود در مجموعه را تامین کند، پمپ باد است. این دستگاه دارای ساختار پیچیده و مهندسی شده‌ایست که در آن هر قطعه وظیفه مشخص خود را داشته و به راندمان بالای دستگاه کمک می‌کند. یکی از این قطعات که آشنایی با آن می‌تواند به نگهداری بهتر دستگاه کمک کند، رطوبت گیر است. این قطعه تاثیر بسزایی در افزایش کیفیت هوای فشرده خروجی و در نتیجه‌ی آن سلامت سایر دستگاه‌های مجموعه دارد. به همین دلیل تصمیم گرفتیم در این مقاله هر آنچه که لازم دارید راجع به رطوبت گیر پمپ باد بدانید را بازگو کرده و از کاربرد تا مزایا و معایب آن را بررسی کنیم.


رطوبت گیر پمپ باد چیست؟

اگر با دستگاه‌های هوای فشرده کار کرده باشید می‌دانید که حاصل یا خروجی این دستگاه‌ها بسته به نوع کمپرسور ممکن است همراه با انواع آلاینده یا رطوبت باشد که می‌تواند آسیب زیادی به دستگاه‌های متصل به کمپرسور وارد نماید. به همین دلیل و برای جبران این موضوع قطعات یا دستگاه‌های مجزایی به نام رطوبت گیر طراحی و روانه بازار شدند. این دستگاه‌ها پس از کمپرسور قرار گرفته و با جذب هوای فشرده، شروع به عملیات رطوبت گیری و بهبود کیفیت آن می‌کنند. این کاربرد سبب شده تا وجود رطوبت گیرها در تمامی صنایع الزامی بود و با حذف آن عملا هوای فشرده شما بدون کاربرد و تقریبا مضر نیز باشد.

انواع رطوبت گیر پمپ باد

از آنجایی که شرایط محیطی که کمپرسور در آن قرار دارد، تاثیر بسزایی در کیفیت نهایی هوای فشرده خواهد داشت و بسته به نوع کاربری و محیط، میزان رطوبت متفاوت است، یک نوع کمپرسور پاسخگوی تمامی صنایع نخواهد بود و نمی‌تواند متناسب با شرایط مختلف عملکردی بی‌نقص ارائه دهد. به همین دلیل طیف گسترده‌ای از این دستگاه‌ها طراحی و روانه بازار شده‌اند که در ادامه به معرفی آن‌ها خواهیم پرداخت. این موارد عبارتند از:

رطوبت گیر پمپ باد جذبی

رطوبت گیر پمپ باد جذبی ( درایر جذبی کمپرسور باد ) نوعی دستگاه است که برای خارج کردن رطوبت، از ماده جاذب برای جدا سازی آن از هوا استفاده می کند. این نوع عملیات قوی تر از رطوبت گیری های عادی عمل می کند و قابلیت این را دارد که فضا های بزرگ تر را از این طریق رطوبت گیری کند. همچنین عملکرد موثرتری دارد و برای شرایطی که رطوبت بسیار بالا باشد، مانند زیرزمین ها و حمام ها از آن استفاده می کنند.

رطوبت گیر جذبی

نحوه عملکرد آن به این صورت است که ابتدا با استفاده از یک فن بسیار قدرتمند، هوا را به طور کامل از فضای محصور شده مورد نظر، به داخل رطوبت گیر می کشاند. بعد از مرحله مکش هوا، این هوای جذب شده از ماده جاذب رطوبت که تمام رطوبت را به خود جذب می کند، رد می شود. معمولا از سیلیکاژل یا ژل سیلیکا برای این مرحله استفاده می کنند. در نهایت بعد از حذف رطوبت به طور کامل، هوای خشک شده به فضای اتاق برگردانده می شود.

مزایای رطوبت گیر پمپ باد جذبی

این دستگاه مزایای زیادی دارد که باعث می شود برای مواقعی که رطوبت بالاست، از آن استفاده کنند. این روش بسیار قدرتمند است و می تواند به صورت کامل فضای مورد نظر را از هرگونه رطوبت پاکسازی کند. از مزایای دیگر آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • قدرت بالا
  • قابل استفاده در فضاهای بزرگ
  • مناسب برای رطوبت شدید
  • جلوگیری از رشد کپک
  • بهبود کیفیت هوای داخل محیط
  • سهولت تعمیر و نگهداری دستگاه
  • عدم نیاز به تخلیه منظم مخزن آب

معایب رطوبت گیر پمپ باد جذبی

اما این دستگاه معایبی هم دارد. در درجه اول رطوبت گیر پمپ باد جذبی از نمونه های معمولی گران تر است و از نظر آلودگی صوتی، پر سر و صدا خواهد بود. همچنین ماده جاذب رطوبت آن را باید به شکل دوره ای تعویض کنید.

اگر قصد انتخاب رطوبت گیر پمپ باد جذبی را دارید، نکاتی هستند که باید به آن ها توجه کنید. این نکات به شما کمک می کنند تا با توجه به نیازتان بهترین تصمیم را بگیرید. برای این کار ابتدا باید فضای مورد نظر خود را در نظر بگیرید و بعد ببینید کدام رطوبت گیر مناسب فضای شماست. نکته بعدی، سطح رطوبت فضای مورد نظر است. اگر رطوبت خیلی بالا باشد، باید دستگاهی را انتخاب کنید که قدرت جذب بالایی هم داشته باشد.

نوع ماده جاذب رطوبتی که انتخاب می کنید هم اهمیت دارد. سیلیکاژل و ژل سیلیکا از شاخص ترین انواع ماده های جاذب هستند که برای این فرآیند به کار گرفته می شوند. با این حال قدرت جذب سیلیکاژل بیشتر است. برخی از دستگاه ها آپشن های خاصی مانند حالت کم صدا، تایمر و هیگروستات دارند که باید همه موارد را در نظر بگیرید. در بین تمامی موارد گفته شده، بودجه هم نقش بسیار مهمی ایفا می کند. شما می توانید با توجه به بودجه ای که در نظر دارید، بهترین رطوبت گیر پمپ باد را انتخاب کنید. در ادامه چند برند مشهور از نوع رطوبت گیر پمپ باد جذبی را معرفی می کنیم.

  • De Longhi
  • Honeywell
  • Ivation
  • New Widetech
  • Aprilaire


رطوبت گیر پمپ باد تبریدی

فرآیند رطوبت گیر پمپ باد تبریدی با نمونه قبل کاملا متفاوت است. در اصل در این روش از خود پروسه تبرید برای حذف رطوبت از هوا استفاده می کنند. این نوع هم نسبت به رطوبت گیرهای عادی عملکرد بسیار قدرتمند تری دارد و حتی می توان گفت در مواردی که پمپ باد جذبی هم کاملا کارآمد نیست، به کار می روند. مشخصا زمانی که رطوبت به حد خیلی بالایی برسد، از این روش استفاده می کنند. مواردی مانند استخر ها، کارخانجات و انبار ها از جمله این دسته محسوب می شوند.

رطوبت گیر تبریدی

در این روش ابتدا هوای فضای محصور شده به کمک یک فن قدرتمند به داخل دستگاه کشیده می شود. در مرحله بعد، نوبت به خنک کردن هوا می رسد. برای این کار هوای گرم و دارای رطوبت شدید را از کویل های سرد عبور می دهند که همین هوا را کاملا خنک می کند و بخار آب داخل هوا به شکل قطرات مایع تبدیل می شوند. سپس هوای خنک که هنوز رطوبت دارد را از یک جداساز عبور داده و قطرات مایع هم در این مرحله از هوا جدا می شوند. بعد هوای خشک به داخل اتاق بر می گردد و می ماند رطوبت جمع شده که باید به صورت دوره ای از مخزن دستگاه تخلیه شود.

مزایای رطوبت گیر پمپ باد تبریدی

این دستگاه مزایای بسیاری دارد که آن را برای استفاده در محیط های بزرگ که رطوبت بسیار بالایی هم دارند، به بهترین گزینه تبدیل می کند. علاوه بر قدرت بالا، می تواند ذرات گرد و غبار، آلرژن ها و آلاینده های دیگر را نیز از بین ببرد و حتی می توانید سطح رطوبت را تا میزان دلخواه خود تنظیم نمایید.

  • قدرت بالا
  • عملکرد عالی در رطوبت شدید
  • کنترل میزان رطوبت به صورت دقیق
  • قابلیت تخلیه به صورت مداوم

معایب رطوبت گیر پمپ باد تبریدی

البته لازم به ذکر است که چنین روشی هم برخی معایب مربوط به خود را دارد. البته این معایب به هیچ عنوان متوجه کارکرد این فرآیند نیستند اما می توانند در انتخاب نهایی موثر باشند. علی رغم عملکرد بسیار عالی رطوبت گیر پمپ بادی تبریدی، این روش گران تر از سایر روش هاست. مچنین مصرف برق بالایی دارد و باعث افزایش هزینه های جانبی می شود. همچنین این فرآیند تولید گرما نیز دارد و دمای محیط افزایش پیدا خواهد کرد.

زمانی که می خواهید این روش را انتخاب کنید، باید به برخی نکات دقت داشته باشید. ابتدا به اندازه ی فضای خود توجه کنید. همان طور که گفته شد، این روش برای مواقعی که فضا بزرگ تر است هم کاربرد بسیار خوبی دارد و بهترین متد خواهد بود. همچنین باید سطح رطوبت را بسنجید. روش فوق برای حذف رطوبت به طور موثر حتی در محیط های بسیار مرطوب و خاص هم جوابگو خواهد بود. همچنین به ویژگی های دستگاه و شیوه مورد استفاده از قبیل کم صدا بودن و تایمر هم توجه کنید. بعد از بررسی بودجه، می توانید بهترین تصمیم را بگیرید. در ادامه بهترین برند های دستگاه رطوبت گیر پمپ بادی تبریدی را معرفی می کنیم.

  • Mikropor
  • Quest
  • Danby
  • Ivation
  • Holine
  • Whynter

بیشتر بخوانید: انواع درایر تبریدی

تفاوت رطوبت گیر جذبی با تبریدی

پیش از هرگونه مقایسه، خوب است بدانید که هم نوع تبریدی و هم نوع جذبی، از مهم ترین و پر کاربرد ترین انواع رطوبت گیر پمپ بادی هستند که در اکثر مواقع مورد استفاده قرار می گیرند. با این حال هریک از این روش ها ویژگی ها و معایب و مزایای مربوط به خود را دارند که با در نظر گرفتن آن ها، می توانید انتخاب بهتری داشته باشید. در ادامه تمامی تفاوت ها را به صورت خلاصه و موردی برای شما آورده ایم تا بتوانید بهترین روش را در نظر بگیرید.

  • قدرت عمل رطوبت گیر تبریدی از نمونه های جذبی بیشتر است.
  • روش تبریدی تولید گرما دارد و روش جذبی این مورد را شامل نمی شود.
  • روش جذبی ارزان تر است و دستگاه های تبریدی از سایر گزینه ها گران تر هستند.
  • رطوبت گیر جذبی برای رطوبت بسیار شدید مناسب نیست و در این مواقع از روش تبریدی استفاده می کنند.
  • در شیوه جذبی ذرات حذف نمی شوند اما همه ی ذرات گرد و غبار و آلاینده ها طی فرآیند تبرید از بین می روند.
  • دستگاه های جذبی نیاز به تخلیه منظم مخزن آب دارند اما در بعضی مدل های تبریدی، تخلیه به صورت مداوم است.
  • در شیوه تبریدی شما می توانید مقدار رطوبت را به صورت دقیق کنترل کنید اما در شیوه جذبی این قابلیت وجود ندارد.
  • رطوبت گیر جذبی مصرف برق کمتر و نصب راحت تری از نمونه های تبریدی دارد. برای دستگاه های تبریدی نیاز به نصب حرفه ای خواهید داشت.
  • رطوبت گیر جذبی از یک ماده جاذب رطوبت برای جداسازی رطوبت و هوا استفاده می کند اما این کار در روش تبریدی، رطوبت را به بخار آب تبدیل کرده و بعد آن را جدا می کنند.

بیشتر بخوانید: تفاوت درایر جذبی و تبریدی

به طور کلی اگر می خواهید هزینه کمتری بپردازید و می خواهید دستگاه کم مصرف باشد، رطوبت گیر جذبی بهترین گزینه است. همچنین چنانچه فضای مورد نظر کوچک تر باشد، این دستگاه جواب گوی نیاز شما خواهد بود. اما در مقابل اگر فضا بزرگ است و با رطوبت بالایی رو به رو هستید، روش تبریدی چاره کار شماست. از طرفی اگر نیاز دقیق به تنظیم رطوبت باشد و یا آلرژی داشته باشید، این فرآیند با مشخص کردن دقیق مقدار رطوبت و حذف گرد و غبار و آلاینده ها، فضایی کاملا ایده آل را برایتان ایجاد می کند. اگرچه در نهایت بهترین کار پیش از انتخاب، مشورت با یک متخصص است.

مقایسه دریار جذبی و تبریدی

مشخصات فنی رطوبت گیر پمپ باد تبریدی

در کارخانه کمپرسور نوری انواع رطوبت گیر پمپ باد تبریدی از برند میکروپور عرضه می شود:

انواع درایر میکروپور ترکیه

 

مشخصات فنی رطوبت گیر پمپ باد جذبی

رطوبت گیر پمپ باد جذبی از طریق مواد جاذب مانند سیلیکاژل یا آلومینا به حذف آب در هوا می‌پردازد. این رطوبت گیرها نیز از خصوصیات گوناگونی برخوردار هستند، در ادامه برخی از مشخصات فنی رطوبت گیر پمپ باد جذبی را در جدول زیر نشان می‌دهیم:

مشخصات فنی درایر جذبی

مزایای استفاده از رطوبت گیر پمپ باد

به طور کلی چه رطوبت گیر پمپ بادی جذبی و چه نوع تبریدی آن، مزایای بسیار متعددی دارند که باعث می شود استفاده از آن ها پر طرفدار باشد. برای داشتن محیطی تمیز و سالم و همچنین پاکیزگی محیط زیست، کاربرد آن ها رو به افزایش است. در ادامه به برخی از مزایای استفاده از این محصولات اشاره می کنیم.

تامین محیطی امن برای سلامتی

همان طور که می دانید، رطوبت بالا تاثیر بسیار زیادی روی کاهش سلامتی دارد. این رطوبت محیط را برای رشد کپک آماده می کند و فضا را آلوده می کند. همچنین کیفیت هوا کاهش می یابد و خطر ابتلا به بیماری های تنفسی در چنین محیطی افزایش پیدا می کند. به کار گیری یک دستگاه رطوبت گیر در چنین مواقعی، می تواند از رشد و به وجود آمدن کپک جلوگیری کند. همچنین با پاکسازی هوا، آلاینده هایی مانند آلرژن ها و گرد و غبار را نیز حذف می کند و باعث بهبود کیفیت هوایی که نقس می کشید خواهد شد. از طرفی با فراهم کردن یک هوای پاک و یکدست، امکان ابتلا به بیماری را کاهش می دهد.

ایجاد راحتی بیشتر

رطوبت بالا گرما را افزایش می دهد و همین موضوع دائما احساس بدی منتقل می کند و به ویژه در فصول گرم سال، شما را گرفتار خواهد کرد. همچنین در رطوبت بالا خوابیدن سخت خواهد بود و حتی بوی نامطبوع کپک در کل خانه پخش می شود. در صورت نصب یک رطوبت گیر در چنین محیطی، دستگاه با حذف رطوبت اضافه در هوا، محیط را خنک و خشک می کند و شما می توانید به راحتی از یک دست بودن هوایی خنک و سالم لذت ببرید. همچنین خواب شما کیفیت بشتری پیدا می کند و خبری از بوی بد در محیط نخواهد بود.

محیط زیست

گاهی وجود رطوبت گرما را بالا می برد و به همین دلیل ممکن است احساس کنید به وسایل سرمایشی بیشتری نیاز دارید در صورتی که با نصب یک رطوبت گیر پمپ باد، به راحتی محیط خنک تر خواهد شد و مصرف انرژی پایین می آید. همچنین رطوبت می تواند باعث از بین رفتن وسایل خانه مانند مبلمان و فرش شود و با پخش یکدست هوایی بدون رطوبت، به سالم ماندن وسایل هم کمک می کنید. علاوه براین در صورت فراهم نشدن محیط برای رشد کپک، ساختمان طی گذر زمان آسیب کمتری می بیند و به خاطر رشد کپک به بافت آن آسیب نمی رسد.

جمع بندی

رطوبت گیر پمپ باد وسیله ای بسیار پر کاربرد است که در مکان های مختلف برای تنظیم رطوبت هوا مورد استفاده قرار می گیرد. برخی محیط ها به دلیل اینکه رطوبت بالایی دارند، هم گرم تر به نظر می رسند و هم شرایط را برای رشد انواع کپک مساعد می کنند. این شرایط هم می تواند به وسایل، هم به سازه ی ساختمانی و هم سلامتی افراد ضربه بزند. برای جلوگیری از چنین خسارت هایی، از دستگاه پمپ بادی استفاده می شود. این دستگاه ها شامل انواع مختلفی می شوند که نمونه های جذبی و تبریدی از مهم ترین و رایج ترین نمونه ها به شمار می روند.

هریک از این نمونه ها معایب و مزایای مختص به خود را دارند و با توجه به نیاز شما، یکی از آن ها مورد استفاده قرار می گیرد. عموما محیط هایی مانند انبار ها، زیر زمین ها، استخر ها و فضا های دارای رطوبت برای این کار در نظر گرفته می شوند. در مطلب فوق، به تمامی این نکات و همچنین عملکرد، تفاوت و نکات مورد بحث در مورد روش های تبریدی و جذبی اشاره کرده ایم.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

9 + هفده =