درایر دستگاهی است که برای خشک کردن هوای فشرده به کار برده می‌شود و بیشتر در محیط‌های مرطوب و با بخار بالا کاربرد دارد. استفاده از درایر در محیط‌هایی که دارای تجهیزات پنوماتیک هستند، امری ضروری است و از آسیب دیدن این تجهیزات جلوگیری می‌کند.

در این محتوا قصد داریم به طور کامل در خصوص درایر تبریدی و انواع  آن، توضیحات مفید و کاربردی را ارائه دهیم.

درایر تبریدی چیست؟

به طور کلی، درایر تبریدی، دستگاهی است که برای خشک کردن هوای فشرده به کار برده می‌شود. منظور از هوای فشرده، هوایی است که در آن بخار و رطوبت وجود دارد. این دستگاه رطوبت و بخار اضافی هوا را جدا کرده و آن را خشک می‌کند. علاوه بر این، از ایجاد رطوبت مجدد نیز جلوگیری می‌کند. استفاده از این دستگاه موجب می‌شود تا هوای محیط مورد نظر بهداشتی‌ شود .

پیشتر در مقاله درایر کمپرسور چیست به طور کامل انواع درایر و نحوه کارکرد آنها را توضیح دادیم.

نحوه کار درایر تبریدی

نحوه کار درایر تبریدی به این شکل است که در مرحله اول، هوای فشرده که دارای مقدار زیادی رطوبت و بخار است، وارد مبدل حرارتی سرد دستگاه می شود. در این مبدل، گازی وجود دارد که هوای فشرده را به خود جذب می کند و دمای آن را کاهش می دهد. با کم شدن دمای هوای فشرده، بخاری که در این هوا وجود دارد به قطرات ریز آب تبدیل شده و وارد فیلتر دستگاه درایر می شوند. سپس هوای فشرده وارد مبدل حرارتی گرم شده و مجددا کاهش دما می دهد. بعد از این مراحل، هوای خشک شده که بدون هیچگونه رطوبت و بخاری است از درون دستگاه درایر تبریدی خارج می شود و وارد محیط می شود.

ویژگی های درایر تبریدی

دستگاه درایر تبریدی از ویژگی و مشخصات بسیاری برخوردار بوده و استفاده آن، مزایای زیادی را به همراه دارد. از مهمترین ویژگی این دستگاه می توان به این نکته اشاره کرد که از تجهیزات پنوماتیک محافظ کامل کرده و مانع از آسیب رسیدن به آنها می شود. چرا که رطوبت موجب خرابی و پوسیدگی قطعات پنوماتیک می شود و این دستگاه با خشک کردن هوای فشرده از این خرابی ها جلوگیری خواهد کرد.

از دیگر ویژگی های آن می توان به بهبود کیفیت هوای محیط اشاره کرد. در واقع، هوای مرطوب و بخار گرفته، امکان آلوده شدن داشته وجود این دستگاه، کیفیت هوا را از لحاظ بهداشتی ارتقا می دهد. همچنین هوای خشک موجب بهتر شدن کارکرد سیستم های پنوماتیک شده و در نتیجه انرژی مصرف شده به حداقل می رسد. پس یکی دیگر از ویژگی های این دستگاه، کاهش مصرف انرژی می باشد. در آخر نیز از مهمترین ویژگی های این دستگاه، افزایش طول عمر تجهیزات پنوماتیک می باشد.

درایر تبریدی میکروپور

اجزای تشکیل دهنده درایر تبریدی

دستگاه درایر تبریدی از اجزا و قطعات متنوعی تشکیل شده که هر کدام از این قطعات، نقش موثری در خشک کردن هوای فشرده دارند. در ادامه به مهمترین اجزای تشکیل دهنده درایر تبریدی اشاره خواهیم کرد.

1_ کمپرسور

2_ شیر انبساط

3_ کندانسور

4_ اواپراتور

5_ شیر گازی مبدل گرمایی

6_ سپراتور

7_ لوله مویی

۸ مبدل گرمایی

9_ میکرو فیلتر اولیه

10_ میکرو فیلتر ثانویه

11_ تابلو برق

بیشتر بخوانید: اجزای درایر تبریدی

انواع درایر تبریدی

دستگاه درایر تبریدی دارای دو نوع کلی درایر تبریدی چرخشی و درایر تبریدی غیر چرخشی می باشد. این دو نوع دستگاه درایر با توجه به حجم کاری مورد استفاده قرار می گیرند و هر کدام از آنها، کارکرد مخصوص به خود را دارند. برای درک بهتر شما عزیزان از مشخصات هر یک از این دو دستگاه، در ادامه به بررسی کامل آنها خواهیم پرداخت.

درایر تبریدی چرخشی

درایر تبریدی چرخشی معمولا دارای یک کمپرسور پیستونی می باشد و سرعت کارکرد آن پیوسته و ثابت می باشد. به طور کلی از این دستگاه برای خشک کردن هوای فشرده در حجم کم و متوسط استفاده می شود. برخلاف درایر تبریدی غیر چرخشی، این مدل در حالت ECO و اقتصادی ران می شود و قابلیت آف شدن نیز دارد در نتیجه مصرف انرژی پایینی هم دارد.

درایر تبریدی چرخشی در موقعیت های مختلف موجب کاهش مصرف انرژی می شود:

  • در طول شب یا زمستان که دمای محیط خنک کننده (آب یا هوا) کمتر از میزان درجه بندی شده است، دمای هوای ورودی به درایر تغییر می کند و بار روی درایر کاهش می یابد.
  • هنگامی که درایر با کمپرسور VFD استفاده می شود و با جریان کمتری کار می کند، درایر ظرفیت خود را براساس بار جریان تنظیم می کند.
  • در هنگام خاموشی کمپرسور ، درایر نیز به حالت ECO رفته و در مصرف انرژی صرفه جویی می کند.

درایر تبریدی چرخشی

درایر تبریدی غیر چرخشی

درایر تبریدی غیر چرخشی بیشتر برای حجم کاری بالا و خشک کردن هوای فشرده به میزان زیاد، مورد استفاده قرار می گیرد. در این مدل، به محض روشن کردن دستگاه، کمپرسورهای تبریدی شروع به کار می کنند و تا زمانی که شما درایر را خاموش نکنید این کمپرسورهای متوقف نمی شوند (به جز در برخی موارد خاص). سرعت این دستگاه برخلاف نمونه چرخشی، متغیر بوده و کمپرسور آن نیز از نوع اسکرول می باشد. همچنین میزان انرژی مصرفی در این نوع درایر نیز بالاتر است. درایر تبریدی غیر چرخشی قیمت ارزان تری نسبت به نوع چرخشی دارد و برای صنایعی که در آنها نیاز هست درایر به صورت دائم و در ظرفیت بالا کار کند، گزینه مناسبی به شمار می روند.

با این حال درایرهای تبریدی غیرچرخشی می توانند در هنگام استفاده کم، دچار مشکلاتی نظیر یخ زدگی شوند. برای رفع این مشکل، درایرهای تبریدی غیرچرخشی را مجهز به شیر بای پس گاز داغ می سازند. این شیر گرمایی را که کمپرسور تبریدی به اتمسفر تخلیه می کند را به سمت سرد سیستم می فرستد تا از یخ زدگی درایر جلوگیری کند و در نتیجه سیستم را پایدار نگه می دارد و به طور مداوم کار می کند.

درایر تبریدی غیر چرخشی

مقایسه مصرف انرژی درایر تبریدی چرخشی با درایر تبریدی غیرچرخشی

در تصویر زیر میزان مصرف انرژی دو درایر تبریدی چرخشی و غیرچرخشی در شرایط بار کم و موقعیت شب / زمستانی با هم مقایسه شده اند. همانطور که ملاحظه می کنید درایر تبریدی چرخشی حدود ۶۰ درصد کمتر از نوع غیر چرخشی، انرژی مصرف می کند.

مقایسه درایر تبریدی چرخشی با غیر چرخشی

 

جمع بندی

در این محتوا شما در خصوص دستگاه درایر تبریدی، اطلاعات بسیار مفیدی را کسب کرده و دانستید که دقیقا چه کارایی دارد. همچنین با نحوه کارکرد آن نیز آشنا شدید. در ادامه نیز با معرفی انواع این دستگاه بررسی هر کدام از آنها به صورت جداگانه، شما را بیشتر در این زمینه راهنمایی کردیم. اکنون اگر قصد خرید و تهیه این دستگاه را دارید، حتما بهترین نوع آن را خریداری کنید و از کیفیت و مرغوب بودن قطعات آن مطمئن شوید تا بهترین بازدهی را دریافت نمایید. شما می توانید برای خرید انواع درایر تبریدی میکروپور ترکیه با کارشناسان ما در کمپرسور نوری تماس بگیرید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 − 2 =