درایر چیست

کمپرسورها یکی از اصلی‌ترین دستگاه‌های موجود در کارخانه‌های صنایع غذایی، نفت، گاز، پتروشیمی، معدن، هوافضا و… هستند، به همین دلیل به هیچ عنوان نمی‌توان آن‌ها را دستگاهی کم اهمیت شمارد و از چرخه‌ی صنعت حذف کرد. اما عیبی که این دستگاه‌ها دارند این است که هوای فشرده تولیدی توسط آن‌ها از مقدار قابل توجهی رطوبت و گاهی آلاینده برخوردار است به همین دلیل استفاده از آن به صورت تنها و بدون هیچ مکملی که این عیب را پوشش دهد برای بسیاری از کارخانه‌ها و صنایع مقدور نیست و درست همینجاست که دستگاهی به نام درایر خودنمایی می‌کند.

درایرها دقیقا همان مکمل مورد نیاز کمپرسورها هستند که می‌توانند طبق فرآیندی مشخص رطوبت و سایر آلاینده‌ها را از هوای فشرده حذف کرده و یک هوای خالص و کارآمد تحویل دهند. درایرها می‌توانند رطوبت مبحوس شده در هوای فشرده را تا حد زیادی جداسازی کرده و علاوه‌بر افزایش راندمان سایر دستگاه‌های کارخانه از کاهش طول عمر آن‌ها نیز جلوگیری نماید. در ادامه‌ی این مطالب همراه ما باشید تا کمی بیشتر در خصوص درایرها و انواع آن صحبت نماییم و بررسی کاملی در خصوص آن‌ها انجام دهیم.

انواع درایر (خشک کن هوا)

حال که فهمیدیم درایر کمپرسور چیست باید به سراغ انواع این دستگاه‌ها برویم. در حقیقت درایرها بر اساس نحوه عملکرد و چگونگی جداسازی رطوبت هوا به دو نوع اصلی تقسیم بندی می‌شوند که شامل درایرهای جذبی و تبریدی می‌شود. در ادامه به معرفی هرکدام از این موارد خواهیم پرداخت تا ضمن آشنایی با آن‌ها بتوانید انتخابی آگاهانه داشته باشید. این موارد عبارتند از:

درایر جذبی

درایر جذبی

اولین درایری که به معرفی آن خواهیم پرداخت درایرهای جذبی هستند. این نوع درایرها از مواد جاذبی استفاده می‌کنند که به محض برخورد هوای فشرده با آن‌ها رطوبتشان را تا حد زیادی گرفته و هوای فشرده‌ای خالص و خشک تحویل می‌دهد. درایر‌های جذبی از دو برج ایستاده تشکیل شده‌اند که عملکردی مشابه هم دارند، اما علت حضور دو قطعه مشابه باهم چیست؟

در حقیقت از آنجایی که مواد جاذب تا میزان مشخصی قابلیت جذب رطوبت دارند و در صورت اشباع مواد جاذب عملکرد دستگاه متوقف می‌شود، درایرها از دو برج مشابه درست شده‌اند تا در صورتی که برج دیگر در حالت استراحت و تخلیه رطوبت قرار داشت، درایر همچنان به کار خود ادامه دهد و وقفه‌ای در کار نیفتد. این درایرها که شامل درایر جذبی حرارتی، جذبی بدون حرارت، جذبی وکیومی و… می‌شوند، از قدرتمندترین درایرهای موجود هستند که می‌توانند تا حد زیادی از رطوبت را به خود جذب کرده و چرخه‌ی تولید را از آسیب دور نگه دارند.

درایر تبریدی

نوع دیگری از درایرها، درایرهای تبریدی هستند. طبق نام این درایرها باید انتظار داشت که عملکرد آن بر حسب تغییر دمای هوای فشرده باشد و خب انتظار غلطی نیز نیست زیرا درایرهای تبریدی با کمک گرفتن از یک مبدل حرارتی قدرتمند تا حد زیادی هوای فشرده را سرد کرده و رطوبت موجود در آن را به مایع تبدیل می‌کنند. سپس نیز تمام آب‌های جمع آوری شده را با استفاده از شیر برقی تخلیه کرده و به عنوان مرحله آخر دمای هوای فشرده را بالا برده و به حالت عادی باز می‌گردانند. این درایرها از دو نوع چرخشی و غیر چرخشی درست شده‌اند و می‌توانند خود را با اکثر صنایع وقف داده و به افزایش راندمان تجهیزات آن کمک نمایند.

 

درایر تبریدی میکروپور ترکیه

درایر تبریدی میکروپور

طبق تمام مطالب گفته شده می‌توان گفت درایرها یکی از مهم‌ترین دستگاه‌های کارخانجات هستند که می‌توانند از زنگزدگی قطعات، کاهش راندمان مجموعه، رشد میکروب در صنایع غذایی، کاهش طول عمر دستگاه و…. جلوگیری نمایند. به همین دلیل بسیار اهمیت دارد که در هنگام خرید و انتخاب درایر تبریدی یا جذبی به سراغ بهترین مارک یا برند موجود در بازار بروید. برند میکروپور که یک برند باکیفیت ترک است می‌تواند انتخاب خوبی باشد. این برند سالهاست که محصولات خود را به بازار جهانی معرفی کرده و توانسته نظر بسیاری از صاحبان کسب و کار را به سمت خود جلب نماید. در ادامه به برخی از ویژگی‌های متمایز درایر تبریدی میکروپور اشاره می‌نماییم تا تفاوت محصولات این برند را با سایر برندها متوجه شوید. این ویژگی‌ها عبارتند از:

  • وجود سیستم کنترل هوشمند در اکثر درایرهای تبریدی میکروپور و امکان بررسی و کنترل بهتر دستگاه با وجود آن
  • داشتن قطعه‌ای به نام میکروفیلتر اولیه به همراه دستگاه و عدم نیاز خریداران به خرید جداگانه این قطعه و نصب آن در بیرون درایر
  • داشتن صفحه نمایش چند لمسه و امکان کنترل بهتر درایر
  • ارائه گزارش وضعیت توسط دستگاه و دادن اطلاعات دقیق و کارآمد از فرآیند طی شده
  • امکان تنظیم دستگاه براساس دو پارامتر درجه و فارنهایت
  • نمایش زمان تعمیر و نگهداری درایر برروی صفحه نمایش و امکان نگهداری صحیح از دستگاه با وجود این امکان
  • امکان تطبیق درایر براساس میزان هوای ورودی و صرفه جویی در مصرف انرژی به همین واسطه
  • فشرده بودن طراحی ظاهری یا بیرونی درایر و امکان جایگیری آن در فضاهای بسیار کوچک

 بیشتر بخوانید: انواع درایر تبریدی

مقایسه درایر تبریدی و جذبی

حال که به صورت جداگانه با درایرهای تبریدی و جذبی آشنا شدیم و یکی از بهترین برندهای تولید کننده درایر را نیز معرفی کردیم بهتر است به سراغ بیان تفاوت‌های درایر جذبی و تبریدی رفته و بیان آن‌ها به شما در انتخاب بهتر و کارآمدتر کمک نماییم. از مهم‌ترین تفاوت‌های درایر جذبی و تبریدی می‌توانیم به موارد زیر اشاره نماییم:

مقایسه درایر جذبی با تبریدی

  • اولین و مهم‌ترین تفاوت دو درایر اساس کار آن‌ها است. درایرهای جذبی با استفاده از مواد جاذب به جداسازی رطوبت می‌پردازند اما درایرهای تبریدی با کمک کاهش دمای هوای فشرده اینکار را انجام می‌دهند.
  • درایرهای تبریدی به دلیل عدم امکان کاهش دما به دمایی پایین‌تر از دمای انجماد دارای محدودیت در رطوبت زدایی هستند این درحالیست که در درایرهای جذبی محدودیت خاصی وجود ندارد و درصد بالایی از رطوبت توسط مواد جاذب، جذب می‌شود.
  • در درایرهای تبریدی می‌توان هوای فشرده را تا نقطه شبنم سه درجه سانتی گراد خشک اما در درایرهای جذبی این عدد به منفی چهل درجه سانتی گراد می‌رسد.
  • درایرهای جذبی عمدتا ارزان‌تر از درایرهای تبریدی هستند. البته این موضوع بستگی به کشور سازنده درایرها نیز دارد، به طور مثال درایرهای تبریدی وارداتی به طور قطع قیمت بیشتری از یک درایر جذبی ساخت ایران دارند.
  • تفاوت دیگری که عمدتا در بین درایرهای جذبی و تبریدی حس می‌شود در بحث ابعاد آن‌ها است. عمدتا درایرهای تبریدی کوچک‌تر از درایرهای جذبی هستند و در فضاهای جمع و جور کاربرد بیشتری دارند.
  • آخرین تفاوت نیز به هزینه تعمیر و نگهداری این دستگاه‌ها اختصاص می‌یابد. در درایرهای تبریدی هزینه جاری بالاتری خواهید داشت زیرا هر شش ماه نیاز به تعویض میکرو فیلترها را دارید.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوازده + هجده =