تنظیمات درایر تبریدی

یکی از مهم‌ترین دستگاه‌های صنعتی کمپرسورهای هوا هستند اما از آن‌ها مهم‌تر درایرهای تبریدی هستند که به ما کمک می‌نمایند تا هوای فشرده را از هرگونه رطوبت و آلودگی پاک نماییم و از آسیب به سایر دستگاه‌های صنعتی پیشاپیش جلوگیری نماییم. اما از آنجایی که عملکرد این دستگاه کمی پیچیده است بهتر است با تنظیمات مربوطه در هنگام نصب، راه اندازی و کار با درایر تبریدی آشنا باشید و با اطلاعات صحیح اقدام به هرکاری نمایید. در ادامه‌ی این مقاله به هرآنچه که در این زمینه نیاز دارید اشاره می‌نماییم، پس همچنان همراه ما باشید.

خرید درایر تبریدی میکروپور از فروشگاه کمپرسور نوری

دستورالعمل نصب درایر تبریدی میکروپور

۱- محل نصب دستگاه درایر بایستی مسقف بوده و از نظر سرمایش و گرمایش و گرد و غبار ایزوله باشد و ترجیحا در محیط کمپرسورخانه نصب شود.

۲- ظرفیت دستگاه درایر انتخاب شده بایستی از ظرفیت کمپرسور مصرفی حداقل ۲۰ درصد بیشتر باشد و با افزایش دمای هوای ورودی کمپرسور به درایر و دمای محیط درایر، ظرفیت درایر نیز افزایش خواهد یافت.

۳- دمای محیط درایر بایستی حداقل ۷ درجه و حداکثر ۴۵ درجه سانتی گراد بوده و همچنین دمای هوای ورودی کمپرسور به درایر باید کمتر از ۵۰ درجه سانتی گراد باشد.

۴- حداقل فضای آزاد اطراف دستگاه درایر از طرفین، باید ۸۰ سانتی متر باشد.

۵- ترجیحا پایه های دستگاه درایر که حکم فندانسیون را دارد، باز نشود.

۶- دستگاه درایر نباید در معرض باد گرم و سرد قرار گیرد و محیط آن بایستی کاملا از نظر سرمایش و گرمایش، ایزوله باشد.

۷- دقت شود اتصالات ورودی و خروجی درایر، حتما در جهت صحیح و بدرستی متصل شود. (میکروفیلتر MX در قسمت ورودی درایر و میکروفیلتر MY در قسمت خروجی آن نصب شود)

۸- لوله های مورد استفاده در لوله کشی ورودی و خروجی درایر، بایستی از نوع ضد زنگ یا PVC دارای استاندارد بوده و سایز لوله های انتخاب شده بایستی متناسب با سایز اتصالات درایر باشد و از مصرف هرگونه شیلنگ برای لوله کشی یا انتقال جریان هوا جدا خودداری گردد.

۹- نصب تله آبگیر در مسیر لوله کشی به درایر الزامی بوده و ترجیحا مابین مخزن هوای کمپرسور و درایر باشد.

۱۰- با توجه به قطع و وصل مکرر جریان برق، استفاده از انشعاب برق اصلی و همچنین کلید حرارتی یا بی متال و یا در غیر این صورت، محافظ برق به منظور حفاظت در برابر افت ولتاژ و افزایش بار ضروری است.

تنظیمات درایر تبریدی

در ادامه تنظیمات درایر تبریدی را با هم مرور خواهیم کرد:

نصب درایر تبریدی

نحوه نصب درایرهای تبریدی

در نصب درایرهای تبریدی رعایت برخی الزامات از اهمیت بسزایی برخوردار است به طور مثال تراز بودن دستگاه، در نظر گرفتن ارتفاع سیستم زهکشی و نصب کانال آن، فاصله مناسب دستگاه با محیط اطراف و…. از مواردی هستند که توجه به آن‌ها قبل از اقدام به نصب بسیار مهم است. البته به غیر از این موارد، نکات و الزاماتی دیگر نیز وجود دارد که در ادامه به شرح آن خواهیم پرداخت، این موارد عبارتند از:

محل نصب

 برای نصب درایر تبریدی باید محلی را در نظر بگیرید که به دور از هرگونه گرد و غبار و آلودگی باشد و نور مستقیم خورشید نیز به آن نتابد. در ضمن از قرار دادن آن در مکانی که احتمال باراش باران در آن وجود دارد و یا تهویه مناسبی ندارد نیز بهتر است بپرهیزید. بهترین مکان برای نصب این دستگاه بعد از مخزن ذخیره گاز است زیرا در این محل دمای هوای فشرده کاهش یافته و این موضوع به افزایش طول عمر درایر کمک می‌نماید.

لوله کشی

برای اینکه دستگاه دچار افت فشار نشود باید از لوله‌هایی استفاده کنید که زاویه خم زیاد نداشته باشد و از طرفی نیز طول آن بلند نبوده و قطر کمی نیز نداشته باشد.

شیر بای پس

برای اینکه در هنگام تعمیر و نگهداری با مشکل مواجه نشوید بهتر است شیر بای پس را در بالای ورودی و خروجی درایر نصب نمایید.

منبع تغذیه

نصب صحیح ملزومات مربوط به تغذیه این دستگاه بسیار مهم است. برای اینکار باید خط برق جدایی برای تغذیه این دستگاه درست کنید و ولتاژ نامی آن را روی ± ۵  درصد تنظیم نمایید. توجه داشته باشید که قطر سیم ورودی برق را باید براساس طول مسیر و جریان آن انتخاب نمایید، زیرا در صورت عدم تناسب آن با جریان کشی بالا، سیم می‌سوزد و از بین خواهد رفت.

فیلتر

برای اینکه بتوانید از ورود آلودگی‌هایی چون ناخالصی‌های جامد، روغن و.. به سطح لوله مسی مبدل حرارتی جلوگیری نمایید باید فیلتر اصلی را در ورودی خشک کن هوا نصب نمایید.

بیشتر بخوانید: اجزای درایر تبریدی

فیلتر درایر تبریدی

تنظیمات مربوط به قبل از راه اندازی درایر 

بعد از نصب صحیح درایر و قبل از اینکه شروع به راه اندازی آن نمایید باید تنظیماتی که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌نماییم را روی دستگاه اعمال کرده تا بتوانید از عملکرد صحیح این دستگاه اطمینان حاصل نمایید. این موارد عبارتند از:

ولتاژ برق

برای تنظیم ولتاژ برق دستورالعمل متفاوتی در هرکشور وجود دارد اما عمدتا باید آن را روی AC220V ±۵% / AC380V ±۵% 50HZ/60HZ تنظیم نمایید.

فشار تعادل

 فشار بالا و پایین مبرد باید در یک مقدار مشخص به تعادل برسند که عمدتا باید آن را بین ۰.۵ تا ۱ مگاپاسکال  تنظیم نمایید.

فشار و دمای هوای ورودی

 مبرد را باید به گونه‌ای تنظیم کنید که فشاری هوای ورودی آن از یک مگاپاسشکال تجاوز نکند و دمای آن نیز بیش از ۴۵ درجه سانتی‌گراد نباشد.

نکات راه اندازی درایر تبریدی میکروپور

۱- قبل از ورود جریان هوای فشرده کمپرسور به درایر، حتما جریان هوای کمپرسور را حداقل بمدت ۱۰ دقیقه به بیرون از درایر تخلیه (سیرکوله) و پس از حصول اطمینان از عدم وجود ذرات و ضایعات ناشی از جوشکاری لوله کشی و غیره، هوای کمپرسور را با حداقل فشار به آرامی وارد درایر نمائید.

۲- همیشه توجه داشته باشید که درایر بایستی ۱۵-۲۰ دقیقه قبل از استارت کمپرسور مصرفی، روشن شده و پس از رسیدن درایر به شرایط زمانی، کمپرسور روشن شود و در مواقع خاموشی عکس آن عمل گردد. ( اول کمپرسور را خاموش نموده و سپس درایر خاموش گردد)

۳- برای راه اندازی درایر، دکمه power را به مدت ۴ ثانیه نگه داشته تا دستگاه روشن شود و پس از یک دقیقه دستگاه شروع بکار می نماید و باید دمای گاز بین ۴.۵ – ۱ درجه سانتی گراد در صفحه نمایش مشاهده شود.

آشنایی با پنل کنترل و تنظیمات مربوط به آن

با انجام تنظیمات بالا دستگاه شما آماده راه اندازی می‌شود اما پیش از اینکه به سراغ دستورالعمل راه اندازی این دستگاه برویم بهتر است با پنل کنترل آن آشنا شویم تا بتوانیم تسلط بهتری به دستگاه داشته باشیم. پنل کنترل شامل موارد زیر می‌شود که آشنایی با هرکدام الزامی است، این موارد عبارتند از:

گیج فشار

 گیج فشار شامل سه قسمت است که علاوه‌ بر نشان دادن فشار هوای ورودی و خروجی مبرد، فشار اشباع مبرد را نیز نمایش می‌دهد.

دکمه‌ها

 پنل کنترل شامل دو دکمه است که وظیفه یکی از آن‌ها استارت دستگاه و وظیفه دیگری خاموش کردن دستگاه است.

پنل کنترل درایر تبریدی

چراغ‌های نشانگر

این دستگاه شامل سه چراغ نشانگر است که عبارتند از:

۱) قطع کننده و محافظت از اضافه بار جریان: این چراغ نشان می‌دهد که جریان کاری کمپرسور دچار اضافه بار شده است و رله اضافه بار آن قطع و دستگاه نیاز به بررسی و توقف دارد.

۲) قطع کننده و محافظت از فشار و ولتاژ پایین و بالای مبرد: روشن شدن این چراغ نشان می‌دهد که کلید محافظت در برابر ولتاژ و فشار بالا و پایین این دستگاه پریده است و دستگاه مجددا نیاز به توقف و بررسی دارد.

۳) چراغ برگشت وضعیت: با روشن شدن این چراغ متوجه خواهید شد که توالی فاز دچار مشکل یا اشتباه شده است.

بیشتر بخوانید: انواع درایر تبریدی

نحوه راه اندازی دستگاه و شروع فرآیند تبرید

پس از گذر از مراحل بالا وقت آن رسیده تا دستگاه را راه اندازی کرده و فرآیند خشک کردن هوای فشرده را آغاز نماییم. برای راه اندازی دستگاه در ابتدا باید کلید اصلی یا power را روشن نمایید و ضمن باز کردن شیر ورودی و خروجی آب خنک کننده (این مرحله تنها برای نوع خاصی از درایرهای آب خنک است)، دکمه start را فشار دهید. بعد از گذر از این مراحل و روشن شدن دستگاه باید به سراغ بررسی نهایی برویم و موارد زیر را مورد توجه قرار دهید، این موارد عبارتند از:

نحوه عملکرد درایر تبریدی

بررسی عملکرد

اطمینان حاصل کنید که کمپرسور به طور عادی کار می‌کند و فشار کم و زیاد دستگاه طبق دفترچه آن نرمال بوده و صدای غیر عادی تولید نمی‌کند.

تنظیم خروجی هوا

در صورت نرمال بودن ویژگی‌های ظاهری دستگاه، شیر ورودی هوا را باز کرده و با بستن شیر بای پس، در گیج فشار، فشار خروجی را کنترل و تنظیم نمایید.

بازرسی نهایی

پس از ۱۰ الی ۱۵ دقیقه از شروع کار مبرد، فشار خروجی باید مطابق با نیاز شما باشد. در این مرحله گیج فشار را بررسی نمایید و دقت کنید که گیج فشار بین ۰.۳ تا ۰.۵ مگاپاسکال، گیج فشار بالای مبرد ۱.۲ تا ۱.۶ مگاپاسکال و گیج دمای نقطه شبنم ۲ تا ۱۰ درجه سانتی گراد را نشان دهد.

پس از بازررسی موارد بالا دستگاه را خاموش نمایید. برای اینکار در ابتدا باید شیر تامین هوا را بسته و سپس دکمه stop را فشار دهید. بعد از خاموش کردن نیز حتما شیر تخلیه را باز نمایید تا مایعات باقی مانده تخلیه شوند و داخل دستگاه باقی نمانند. توجه نمایید که خاموش و روشن کردن دستگاه با فاصله زمانی کم یا کار کردن آن در مدت زمان طولانی می‌تواند به دستگاه آسیب برساند پس از انجام اینکار خوددداری نمایید.

بیشتر بخوانید: تعمیر کمپرسور اسکرو

نکات مرتبط با تمیز کردن درایر

برای اینکه درایر شما همواره در ماکسیمم بازدهی خود کار کند باید زهکش، کندانسور، قسمت بیرونی خشک کن و.. را به طور مرتب تمیز کنید. برای انجام این کار نکاتی وجود دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌نماییم، این موارد عبارتند از:

نگهداری از درایر تبریدی

  • قسمت بیرونی خشک کن را باید به طور مدوام تمیز نمایید. برای اینکار در ابتدا باید با یک دستمال مرطوب، آن را پاک کرده و سپس با دستمال خشک، آن را خشک نمایید. برای جلوگیری از آسیب به قطعات از شستشوی مستقیم آن با اسپری آب خودداری نمایید و از بنزین، روغن‌های فرار، تینر و سایر مواد شیمیایی نیز برای پاک کردن دستگاه استفاده ننمایید.
  • ضمن بررسی هر روزه تخلیه کننده اتوماتیک، فیلتر داخلی دستگاه را به صورت مداوم تمیز نمایید تا کارایی زهکش کاهش نیابد. توجه نمایید که برای تمیز کردن این قطعه بهتر است از مواد شوینده استفاده نمایید و از بنزین، رزین و.. استفاده ننمایید.
  • پره های کندانسور باید به طور مرتب تمیز شوند، برای اینکار می‌توانید از برس‌های مسی کمک بگیرید تا گردوغبار سطحی آن را پاک نمایید.

شرایط نگهداری درایر تبریدی میکروپور

۱- با در نظر گرفتن میزان آلودگی هوای محیطی درایر، هر هفته ۲-۳ بار، کندانسور دستگاه با فشار هوای مناسب بادگیری شود.

۲- تنظیمات اولیه دستگاه را به هیچ عنوان بدون هماهنگی شرکت فروشنده تغییر ندهید.

۳- درجه حرارت هوای فشرده ی ورودی کمپرسور مصرفی به درایر و همچنین درجه حرارت محیط درایر را بطور مستمر کنترل نمائید.

۴- مدت زمان مصرف المنت میکروفیلترهای داخل دستگاه (فیلترها) با در نظر گرفتن ایزوله بودن محیط و نرمال بودن کلیه شرایط راه اندازی، ۶-۸ ماه و یا ۵۰۰۰ ساعت، (هر کدام که زودتر به اتمام برسد) بوده و پس از آن بایستی با هماهنگی فروشنده نسبت به تعویض اقدام شود.

۵- جهت جلوگیری از آبگرفتگی مبدل درایر (Heat Exchanger)، کنترل شود که شیلنگ شیر تخلیه تا نخورده و مسدود نباشد.

۶- مدت زمان گارانتی درایر از زمان تحویل بمدت یکسال می باشد.

درایر تبریدی میکروپور ترکیه

کمپرسور نوری؛ نمایندگی درایر تبریدی میکروپور ترکیه

کمپرسور نوری به عنوان نمایندگی اصلی درایر تبریدی میکروپور ترکیه در ایران فعالیت می کند. شما می توانید برای خرید انواع مدل های درایر تبریدی میکروپور در ظرفیت های متفاوت و همچنین گرفتن مشاوره خرید روی تخصص و تجربه کارشناسان کمپرسور نوری حساب باز کنید.

 

 

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوازده − پنج =