مخزن هوای فشرده کمپرسور

مخزن هوای فشرده کمپرسور


مخزن هوای فشرده کمپرسور یکی از اصلی ترین لوازم سیستم هوای فشرده و پنوماتیک که در صنايع مختلف از جمله صنايع بافندگی، ریسندگی، پزشکی، داروسازی، صنايع فلزی، ساخت ماشین آلات صنعتی، صنايع رنگ، صنايع غذایی، کارخانجات ذوب آهن و … استفاده می شود.

این مخزن معمولا تحت عنوان مخزن باد، مخزن پمپ باد، مخزن باد کمپرسور، تانک باد مرسوم می باشند که بعد از کمپرسور اسکرو یا پیستونی قرار می گیرد که وظیفه اصلی آن ذخیره هوای فشرده و گرفتن نوسانات هوای فشرده می باشد تا فشار مخزن و لوله ها ثابت بمانند.

در صورتی که از مخزن با ظرفیت مناسب استفاده کنیم تعداد روشن وخاموش شدن کم می شود و زمان روشن ماندن کمپرسور کم می شود و باعث افزایش طول عمر کمپرسور و لوازم جانبی می گردد. در ادامه ی این مقاله از کارخانه کمپرسور نوری به نحوه تولید و انواع و نکات نگهداری مخزن هوای فشرده می پردازیم، همراه ما باشید.

مخزن هوای فشرده
مخزن هوای فشرده

 نحوه تولید مخزن هوای فشرده

مخزن ها معمولا به دو صورت افقی و عمودی بستگی به نیاز مشتری ساخته می شود که کمپرسور های پیستونی عموما به صورت افقی بوده و در بعضی از مواقع برای کاهش فضا به صورت عمودی ساخته می شوند، اما در کمپرسورهای اسکرو چون نیاز به حجم بالایی از مخزن می باشد، عموما به صورت عمودی ساخته می شوند ودر کنار کمپرسور قرار می‌گیرند.

مخزن در ظرفیت های ۱۰ لیتری الی ۱۰۰۰۰ لیتری و ضخامت های دومیل تا ۳۰ میل ساخته می‌شوند.

جنس و ضخامت ورق بستگی به سایز کمپرسور وفشار ی که قرار است تحمل کند دارد امکان دارد مخزن ۵۰ لیتری با ورق ۱۰میلیمتر ساخته شود یا مخزن ۱۰۰۰لیتری با ورق ۶ میلیمتر بستگی به هوای فشرده ایی دارد که درآن ذخیره می شوند.

انواع مخزن هوای فشرده

انواع مخزن هوای فشرده به شرح زیر است :

مخزن فشار ضعیف در هوای فشرده

به مخازنی که معمولا در کمپرسورهای اسکرو وپیستونی که فشار آنها کمتر از ۱۵ بار باشند نامیده می‌شوند.

مخازن فشار قوی

 به مخازنی که فشار کاری آنها از ۱۵ بار است عموما مخازن های پرشر یا مخازن فشار قوی می گویند.

مخزن هوای فشرده کمپرسور
مخزن هوای فشرده کمپرسور

نکات مهم در مورد استفاده، نگهداری و خرید مخزن هوای فشرده کمپرسور

در ادامه به برخی از نکات مهم در مورد استفاده،نگهداری و خرید مخزن هوای فشرده می پردازیم .

  1. از مخزن با توجه به فشار توصیه شده سازنده استفاده کنیم در غیر اینصورت دچار خسارت های زیادی خواهیم شد.
  2.  مخازن هوای فشرده را درجای خنک و عاری از رطوبت قرار دهید. زمانی که مخزن در هوای خنک قرار گیرد هوای فشرده داخل آن نیز خنک شده و رطوبت و روغن داخل هوای فشرده به قطرات آب و روغن در آمده و از شیر اتودرین زیر مخزن خارج می شوند.
  3. شیر اتو درین را زیر مخزن کمپرسور جهت تخلیه آب وروغن وجلوگیری از پوسیدگی نصب کنید و هر روز بازدید کنید و از عملکرد صحیح آن مطمئن شوید ، شیر اتودرین در بازار به صورت برقی و مکانیکی موجود می باشد . در نوع برقی دارای دو ولوم می باشد که یکی از ولوم ها جهت زمان تخلیه و ولوم دوم جهت فاصله زمانی تاخیر در زمان تخلیه می باشد و با برق ۲۲۰ ولت کار می کنند .
  4. شیر اطمینان و درجه نشانگر فشار را روی مخزن نصب کنید و سعی کنید هر چند وقت از عملکرد صحیح آنها مطمئن شوید.
  5.  بدلیل اینکه ضخامت سنجی مخزن کاری است فنی و نیاز به ادوات و مستلزم هزینه می باشد سعی کنید مخزن را از جای معتبر و یا کسانی که اطمینان دارید خرید کنید.
  6. مخزن هوای فشرده دائم در معرض ورود قطرات آب مخلوط در هوای فشرده است و در صورت تخلیه نکردن آب جمع شده در داخل مخزن هوای فشرده عملاً مخزن هوای فشرده تبدیل به یک مخزن آب شده و این کار باعث می شود بعد از مدتی در مخزن ایجاد خوردگی و پوسیدگی شود .
  7. همچنین آب جمع شده در مخزن از مخزن به سمت دستگاه ها و خط تولید می رود که باعث از بین رفتن شیر آلات و جک ها و اتصالات می گردد. نصب شیر تخلیه اتوماتیک به صورت برقی زماندار یا مکانیکی باعث می شود آب به صورت خودکار از داخل مخزن خارج شده و مشکلاتی که با وجود آب به وجود می آید مرتفع گردد.
مخزن هوای فشرده کمپرسور
مخزن هوای فشرده کمپرسور

قیمت مخزن هوای فشرده

 قیمت مخزن ها به عوامل زیادی بستگی دارد:

  • ضخامت ورق
  • جنس ورق
  • ضخامت گپ ها
  • جنس گپ ها
  • رنگ مورد استفاده در مخازن
  • نوع جوشکاری

قیمت مخزن ها ثابت نمی باشد و با توجه به قیمت روز ورق قابل قیمت گذاری می باشد جهت خرید مخزن هوای فشرده و تجهیزات هوای فشرده ومشاوره رایگان کمپرسور نوری آماده پاسخگویی شما می باشد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *