راهنمای خرید کمپرسور باد

اگر به دنبال آن هستید که یک کمپرسور مناسب و ایده آل برای رفع نیاز کاری خود انتخاب و خریداری نمایید، پیشنهاد می کنیم در ادامه مقاله راهنمای خرید کمپرسور باد با ما همراه باشید.

انواع کمپرسور باد

یکی از مهم‌ترین ابزارآلات صنعتی که نبود آن می‌تواند روند کاری یک کارخانه بزرگ را مختل کند، کمپرسورهای باد است. این کمپرسورها می‌توانند نیروی مورد نیاز تجهیزات بادی را تأمین نمایند و راندمان و بازدهی مجموعه صنعتی مورد نظر را تا حد زیادی افزایش دهند. به دلیل همین کاربرد گسترده، امروزه انواع این محصولات صنعتی ساخته و روانه بازار شده‌اند که آشنایی با آن‌ها برای شما به عنوان یک صاحب کسب و کار و حتی یک کارگاه کوچک بسیار حائز اهمیت است و می‌تواند راهگشای مشکلات شما باشد. در ادامه قصد داریم به معرفی انواع کمپرسور باد و بیان ویژگی‌های آن‌ها بپردازیم. این موارد عبارتند از:

کمپرسور باد اسکرو

کمپرسور اسکرو

خرید انواع کمپرسور اسکرو از کارخانه کمپرسور نوری

یکی از کاربردی‌ترین و بهینه‌ترین کمپرسورهای باد، کمپرسورهای اسکرو هستند که از طراحی پیچیده‌ای برخوردارند. این کمپرسورها با استفاده از دو روتور مارپیچی که درون استاتور قرار دارند، فرآیند کاری خود را آغاز می‌کنند. با چرخش هم‌جهت این روتورها، حجم محفظه کاهش یافته و هوای ورودی فشرده شده و به مخزن منتقل می‌شود. این طراحی پیچیده و دقیق، تولید باکیفیت‌ترین هوای فشرده را توسط این کمپرسور امکان‌پذیر می‌سازد و به همین دلیل در صنایعی مانند تجهیزات پزشکی که قطعات و وظایف بسیار حساسی دارند، کاربرد فراوانی دارد.

اگرچه قیمت، حجم و وزن بالای این دستگاه گاهی اوقات خریداران را به فکر صرف نظر از خرید آن می‌اندازد، اما در نهایت، تولید هوای فشرده باکیفیت و ایجاد راندمان بالا در سایر دستگاه‌های کارخانه، این معایب را پوشش داده و همچنان این کمپرسور را در لیست بهترین محصولات موجود در این حوزه قرار می‌دهد.

هواساز کمپرسورهای اسکرو عموما ساخت آلمان، ایتالیا و چین هستند و قیمت های متفاوتی دارند.

کمپرسور باد پیستونی

کمپرسور پیستونی

خرید انواع کمپرسور پیستونی از کارخانه کمپرسور نوری

اگر بخواهیم به سراغ قدیمی‌ترین نوع کمپرسور برویم، بی‌شک کمپرسورهای پیستونی اولین گزینه خواهند بود. این کمپرسورها که به کمپرسورهای متناوب نیز معروف هستند، از یک یا چند پیستون برای فشرده‌سازی هوا در داخل محفظه استفاده می‌کنند و سپس با کمک سوپاپ‌ها، هوای فشرده را به مخزن ذخیره منتقل می‌کنند. این طراحی ساده، تعمیر و نگهداری را بسیار آسان می‌کند و قیمت این نوع کمپرسورها را نیز در مقایسه با سایر انواع، بسیار مناسب و مقرون به صرفه نگه می‌دارد، به طوری که با هر بودجه‌ای می‌توان آن‌ها را خریداری کرد.

البته این نوع طراحی در کنار مزایایی که دارد، معایبی را نیز به همراه دارد. به عنوان مثال، عدم وجود فیلتراسیون مناسب در کمپرسورهای پیستونی سبب می‌شود که همواره مقداری رطوبت در هوای فشرده باقی بماند و این امر می‌تواند به مرور زمان به سایر دستگاه‌های صنعتی آسیب برساند. از طرفی دیگر، سروصدای زیاد و لرزش این نوع کمپرسورها گاهی می‌تواند آزاردهنده باشد و تمرکز پرسنل را تا حد زیادی مختل کند.

با این وجود، به طور کلی و به عنوان جمع‌بندی در معرفی این دستگاه، می‌توان گفت که کمپرسورهای پیستونی اگر در محیطی با تهویه مناسب مورد استفاده قرار بگیرند و روغن‌کاری و تعویض فیلتر آن‌ها نیز به موقع انجام شود، می‌توانند در زمینه‌های مختلفی مانند ابزارهای بادی، نقاشی، پنوماتیک و … کاربردی بوده و روند یا فرآیند مورد نظر شما را تسهیل کنند.

نکات مهم در خرید کمپرسور باد

  • کمپرسور اسکرو یا پیستونی
  • سایز بزرگ یا کوچک
  • فشار بالا یا پایین
  • حجم کمپرسور
  • قیمت کمپرسور
  • ظرفیت مخزن
  • مقدار دبی
  • کیفیت ساخت برند
  • کمپرسور باد دست دوم

راهنمای انتخاب و خرید کمپرسور باد

فرقی نمی‌کند که انتخاب شما یک کمپرسور اسکرو باشد یا نوع پیستونی آن را ترجیح بدهید، در هرحال در هنگام خرید باید به سراغ باکیفیت‌ترین نوع آن بروید تا به ازای هزینه‌ی از دست رفته، یک دستگاه کاربردی با طول عمر بالا تهیه نمایید. برای اینکار نیاز است تا به نکات مختلفی اشراف داشته باشید که در ادامه به چندتا از مهم‌ترین آن‌ها اشاره می‌نماییم، این موارد عبارتند از

فشار هوای کمپرسور

در مبحث انتخاب کمپرسور اغلب فشار و حجم اشتباه گرفته می‌شود در انتخاب کمپرسور باید حجم درستی را انتخاب کرد یا فشار مناسبی؟

اغلب مشتریان به ما مراجعه می‌کنند و اعلام می‌کنند که ما چند دستگاه اضافه کرده‌ایم و نیاز به کمپرسوری داریم که فشار بیشتری تولید کند و سوال اینجاست که قبلاً کمپرسور شما چند بار بوده و الان چند بار لازم دارید ؟ قبلا ۸ بار ولی الان ۱۲ یا ۱۴بار نیاز داریم، در صورتی که این چنین نیست. آنها به کمپرسوری نیاز دارند که حجم بیشتر باد با همان فشار کاری ۸ بار را تولید کند.

فشار کمپرسور

چون اکثر دستگاه‌های شرکت‌ها به فشاری کمتر از ۸ بار نیاز دارند و اگر فشار بیشتری به دستگاه‌ها بدهیم امکان دارد شیلنگ‌های پنوماتیک پاره شوند و مشکلات زیادی به وجود بیاورند، پس زمانی که دستگاه اضافه کردیم و خواسته باشیم کمپرسور بزرگتری بگیریم باید کمپرسور با حجم بیشتری بگیریم نه لزوما با فشار بالاتر.

در انتخاب کمپرسور سعی کنید از مشاوران خوب در جهت خرید مشاوره بگیرید و در انتخاب کمپرسور دقت کنید چون کمپرسورها معمولاً قیمت بالایی دارند و قرار است سال‌های زیادی برای شما کار کنند. انتخاب اشتباه می‌تواند هزینه زیادی برای شما داشته باشد.

بهتر است در جهت خرید دستگاه کمپرسور باد به استعلام خریدها بسنده نکنید و حتما از مراحل ساخت و جنس به کار رفته دستگاه اطلاعاتی پیدا کنید. امکان این وجود دارد با کیلووات بالاتری که اعلام می‌شود رادیاتور کوچکتر و یا واحد هواساز کوچکتر و یا بی‌کیفیت‌تر استفاده شده باشد.

سایز و اندازه کمپرسور

منطقی است که هر کمپرسوری با قدرت بیشتر، از ابعاد بزرگ‌تری نیز برخوردار باشد. گاه افراد بدون توجه به این موضوع و محیط مورد نظر برای قرارگیری کمپرسور، اقدام به خرید این دستگاه می‌کنند و در نهایت پشیمان می‌شوند. به همین دلیل، توصیه می‌کنیم قبل از خرید، ابعاد دستگاه مورد نظر خود را با محل قرارگیری آن از نظر تناسب بررسی کنید. از طرف دیگر، به تأثیر ابعاد بر وزن کمپرسور نیز توجه نمایید و از قبل، اقدامات لازم برای انتقال آن به محل مورد نظر خود را پیش‌بینی کنید.

قابلیت حمل کمپرسور

قابل حمل بودن کمپرسور

در مواقعی که نیاز به جابجایی مداوم کمپرسور از مکانی به مکان دیگر دارید، توجه به ابعاد و اندازه آن از اهمیت بالایی برخوردار خواهد بود. چرا که کمپرسورهای پرقدرت، به طور ذاتی از ابعاد بزرگتری برخوردار بوده و جابجایی آنها به سادگی امکان‌پذیر نیست. از این رو، در هنگام خرید، به تناسب سایز کمپرسور با نیاز جابجایی خود توجه داشته باشید.

گنجایش مخزن کمپرسور

برای درک تاثیر حجم مخزن در انتخاب کمپرسور باد باکیفیت، ابتدا باید به فرآیند کاری کمپرسور نگاهی بیندازیم. کمپرسورها تا زمانی که مخزن به حداکثر ظرفیت خود برسد، هوای فشرده تولید می‌کنند و سپس خاموش می‌شوند. زمانی که ابزار هوا را مصرف می‌کند و از حد تعیین شده، میزان هوای فشرده موجود در مخزن کمتر می‌شود، کمپرسور دوباره روشن شده و شروع به تولید هوای فشرده می‌کند.

می‌توان پیش‌بینی کرد که هر چقدر حجم مخزن کمتر باشد، این فرآیند خاموش و روشن شدن موتور بیشتر شده و فشار زیادی به موتور آن وارد می‌شود. در نتیجه، توصیه می‌شود قبل از خرید کمپرسور، میزان هوای مصرفی خود را تخمین زده و بر اساس آن، حجم مخزن ذخیره را انتخاب کنید. توجه داشته باشید که نیاز شما باید با حجم مخزن مطابقت داشته باشد. حجم کمتر مخزن، فشار به موتور را افزایش می‌دهد و حجم بیشتر آن، جز افزایش هزینه‌های شما، نتیجه دیگری نخواهد داشت.

قدرت موتور کمپرسور

یکی از مهم‌ترین اجزای کمپرسورها، موتور آن‌ها است که سبب می‌شود تا هوا، فشرده شده و فرآیند اصلی این دستگاه انجام شود‌. به همین دلیل اطلاع از قدرت موتور که با واحد اسب بخار نمایش داده می‌شود، می‌تواند اطلاعات خوبی از بهره‌روی دستگاه مدنظرمان بدهد. اما توجه داشته باشید که تنها به قدرت موتور بسنده نکنید و تمام مواردی که گفتیم را حتما بررسی نمایید چراکه میزان قدرت موتور می‌تواند برحسب تکنیک‌های تبلیغاتی تغییر داده شود و اینچنین کاملا در خرید به اشتباه بیفتید.

صدادار یا بدون صدا بودن کمپرسور

همانطور که گفتیم یکی از معایب کمپرسورهای پیستونی سروصدای زیاد آن‌ها است که گاهی کلافه کننده بنظر می‌رسد. به همین دلیل اگر فکر می‌کنید که محل قرار کمپرسور شما نزدیک پرسنل است و ممکن است تمرکز آن‌ها از دست برود و یا خودتان به صدا حساس هستید حتما سعی کنید به سراغ نوعی از کمپرسور بروید که سروصدای زیادی نداشته و آرامش محیط را از بین نمی‌برد.

 

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × دو =