تاثیرات هوای سرد بر روی سیستم های کمپرسور هوا چگونه است ؟ و آیا بازدهی این دستگاه در هوای سرد کاهش می یابد؟ برای پاسخ باید گفت که کمپرسورهای هوا جزء تجهیزاتی هستند که این روزها کاربرد گسترده ای در صنایع دارند. کمپرسورها نوعی دستگاه مکانیکی هستند که در جهت فشرده سازی هوا مورد استفاده قرار می گیرند. این تجهیزات دارای انواع مختلفی هستند که از میان آنها می توان به مدل های کمپرسور اسکرو و کمپرسور باد پیستونی اشاره کرد.

اگر بخواهیم مثالی در رابطه با بهترین تجهیزات انتقال انرژی بزنیم می توانیم کمپرسورها را نام ببریم. این تجهیزات نه تنها ایمنی بالایی را ارائه می دهند بلکه از لحاظ اقتصادی نیز بسیار مقرون به صرفه هستند. از آنجایی که کمپرسورهای اسکرو و  پیستونی در صنایع مختلف در سطح گسترده ای قابل استفاده هستند توجه به نگهداری و تعمیر آنها امری ضروری به شمار می رود. نگهداری صحیح این تجهیزات باعث افزایش کارایی آنها می شود در حالی که عدم نگهداری درست ممکن است مشکلات بسیاری ایجاد کند.

تاثیر هوای سرد بر عملکرد کمپرسور اسکرو و پیستونی

اما قبل از هر چیز لازم است بدانید که این دو کمپرسور چگونه کار می کنند که ممکن است هوای سرد بر روی آنها تاثیر بگذارند. باید گفت که در کمپرسور اسکرو فرایند فشرده سازی به وسیله دو روتور مارپیچی درحال دوران انجام می شود. یکی از ویژگی های منحصر به فرد کمپرسورهای اسکرو این است که ضریب اعتماد بالایی دارند و می توانند به شکل مداوم به ساخت هوای فشرده بپردازند.

اما نحوه عملکرد کمپرسورها پیستونی به شکل رفت و برگشتی است. فشرده سازی هوا در کمپرسورهای پیستونی با کمک سیلندر محور میل‌لنگ و یک پیستون صورت می گیرد. در این پروسه پیستون در جهت پایین حرکت کرده و این حرکت باعث ایجاد خلاء می شود. خلاء ایجاد شده موجب می شود که هوای خارج به وسیله فشار اتمسفر با باز کردن سوپاپ ورودی باعث پر شدن قسمت بالای پیستون شود.

 این کمپرسورهای هوا تجهیزاتی با مقاومت بالا هستند اما ممکن است برخی عوامل مانند هوای سرد بتوانند روی آنها تاثیر بگذارند. این تجهیزات حساسیت زیادی به دماهای پایین تر از ۱۰ درجه سانتیگراد دارند. چنانچه بازه دمایی این سیستم ها به کمتر از ۵ درجه سانتیگراد برسد مشکلات متعددی برای آنها ایجاد می شود. این مشکلات می توانند کل عملکرد این کمپرسورها را دچار اختلال کنند.

بهترین کار این است که پیش از شروع سرما اقدام به بررسی کمپرسورهای اسکرو و پیستونی نمایید. کسب اطلاعات جامع در این زمینه میتواند بسیار کمک کننده باشد. در ادامه این مقاله از کمپرسور نوری قصد داریم به بررسی تاثیرات هوای سرد بر روی سیستم های کمپرسور هوا به ویژه کمپرسورهای کاربردی اسکرو و پیستونی بپردازیم.

آسیب های ناشی از تاثیرات هوای سرد بر روی سیستم های کمپرسور هوا

ممکن است این پرسش ذهن شما را به خود مشغول کند که هوای سرد چه آسیب هایی می تواند به سیستم های کمپرسور هوا بزند. اگر به دنبال یافتن جواب این پرسش هستید این بخش از مطلب را از دست ندهید.

آسیب های ناشی از تاثیرات هوای سرد بر روی سیستم های کمپرسور هوا
  • روشن نشدن کمپرسور هوا
  • افزایش غلظت روغن کمپرسور هوا
  • کم شدن ظرفیت خشک کردن در خشک‌کن ‌های هوای جذبی
  • خوردگی قسمت های مختلف کمپرسور
  • یخ زدن آب در کمپرسورها

روشن نشدن کمپرسور هوا

ممکن است در برخی مواقع با این مشکل رو به رو شوید که راه اندازی کمپرسور اسکرو در هوای سرد امکانپذیر نیست. دلیل بروز این مشکل می تواند این باشد که سوئیچ مربوط به محدوده دمای پایین هوای محیطی که در بیشتر کمپرسورهای اسکرو مشاهده می شود روی دمای پایین تنظیم شده باشد. این موضوع باعث می شود که اگر دمای محیط در محدوده پایین تر از ۴ درجه سانتیگراد باشد کمپرسور روشن نشود.

افزایش غلظت روغن کمپرسور هوا

همانطور که می دانید هر چقدر هوا سردتر باشد غلظت روغن نیز افزایش پیدا میکند. این افزایش غلظت روغن باعث کاهش روانکاری میگردد.  با کم شدن میزان روانکاری،  کمپرسورهای اسکرو و پیستونی به قدرت بیشتری برای کار کردن نیاز دارند. اگر این مسئله ادامه داشته باشد عمر موتور کمپرسور را تا حد زیادی کاهش میدهد.

کم شدن ظرفیت خشک کردن در خشک‌کن ‌های هوای جذبی

اگر هوای مرطوب وارد سیستم شود هوای جذب شده در داخل لوله ها یخ میزند و در کارکرد شیرهای جا به جایی برج ها اختلال ایجاد میکند. مافلرها نیز می توانند دچار یخ زدگی شوند و این موضوع منجر به کم شدن جریان پرج هوا میگردد.

خوردگی قسمت های مختلف کمپرسور

یکی از تاثیرات هوای سرد بر روی سیستم های کمپرسور هوا این است که میتواند باعث خوردگی بخش های مختلف آنها بشود. با کاهش دما و افزایش رطوبت احتمال خوردگی و زنگ زدگی قطعات داخلی کمپرسورهای اسکرو و پیستونی افزایش پیدا میکند.

یخ زدن آب

از دیگر اثرات هوای سرد بر روی سیستم های کمپرسور هوا  می توان به یخ زدن آب اشاره کرد. برای جلوگیری از بروز این مشکل باید نقاطی که ممکن است آب در آنها دچار یخ زدگی بشود را شناسایی کنید. از آن گذشته نقاط مستعد نشتی را نیز باید پیدا کنید. یخ زدگی آب یکی از بزرگترین مشکلاتی است که در اثر کاهش دما در فصل زمستان ایجاد میشود.

مزایای مقاوم سازی کمپرسورهای هوا در فصل زمستان

مقاوم سازی کمپرسورهای هوا در سرما مزایای بسیاری دارد که مهم ترین آنها شامل موارد زیر می شوند:

  • کاهش آسیب دیدگی کمپرسورها
  • صرفه جویی در هزینه ها
  • افزایش سازگاری این تجهیزات با محیط زیست
  • کاهش هزینه های مربوط به تعمیرات
  • افزایش سود کلی

نکات مهم در جهت آماده سازی کمپرسورهای هوا در فصل زمستان

در ادامه به ذکر چند نکته مهم برای آماده سازی کمپرسورها در هوای سرد می پردازیم:

تخلیه میعانات

میعانات فرایندهایی هستند که در این سیستم به وجود آمده و در قسمت پایینی این تجهیزات مانند مخازن استقرار پیدا می کنند. میعانات در فصول سرد سال می توانند باعث انجماد لوله ها شوند. بهتر است در طول سال به ویژه در فصل زمستان این مخازن را بررسی نمایید و از ایجاد نشدن تراکم میعانات در آنها اطمینان حاصل کنید.

 چنانچه اثر کوچکی از رطوبت در مخازن مشاهده کردید در اسرع وقت آنها را تخلیه نمایید. اگر به مدت چند روز حجم زیادی از رطوبت را درون این مخازن دیدید ممکن است مشکل حادتری در این سیستم ها رخ داده باشد. بهترین کار برای حل این مشکل این است که اقدام به نصب شیر تخلیه اتوماتیک نمایید.

عایق بندی لوله های خارجی

در برخی مناطق ممکن است دما تا حد انجماد کاهش پیدا کند. برای بخش های مختلف خطوط زهکشی میتوانید از نوار ردیابی حرارتی استفاده کنید. انجام این کار مانع از یخ زدن این خطوط میشود.از آن گذشته برای جلوگیری از این مشکل باید لوله های بیرونی را عایق بندی کنید.

گرم کردن کمپرسور

اگر محل قرار گیری این کمپرسورها به اندازه کافی گرم نیست می توانید از یک بخاری برای گرم کردن فضا استفاده کنید. البته لازم به ذکر است که انجام این کار در فضاهای کوچک میتواند نتیجه بهتری داشته باشد.

استفاده از Trace Heating

برای جلوگیری از یخ زدگی کمپرسورهای پیستونی و اسکرو، گرم کردن لوله ها می تواند بسیار مفید باشد.  این مسئله در مواقعی که لوله ها از مناطق خارجی یا خیلی سرد عبور می کنند و احتمال یخ زدگی در آنها بیشتر است اهمیت ویژه ای پیدا میکند.

شناسایی نقاط شبنم

 در فصول سرد سال مانند زمستان باید نقطه شبنم پایین تری را مد نظر قرار دهید. ممکن است یک کمپرسور در طول روز به درستی کار کند اما در هنگام شب نتواند به طرز صحیحی عمل نماید. تاسیساتی وجود دارند که متشکل از سیستم هایی هستند که در آنها هوای فشرده از مکانی به مکان دیگر می رود. در این نوع سیستم ها باید دو درجه حرارت مختلف به شکل همزمان با تجهیزات شبیه به یکدیگر مدیریت شوند. به صورت کلی میتوان گفت کمترین میزان نقطه شبنم در یک سیستم هوای فشرده باید در بازه ای حدود ۱۰ درجه کمتر از حد انتظار باشد.

راهکارهای جلوگیری از خرابی کمپرسورهای اسکرو و پیستونی در زمستان

در این بخش از مطلب قصد داریم  راهکارهایی که مانع از خرابی کمپرسورهای اسکرو و پیستونی در فصل زمستان می شوند را مورد بررسی قرار دهیم. بهتر است این تجهیزات را در اتاق های مخصوصی که دارای دمای بیشتر از ۱۰ درجه سانتیگراد هستند نگهداری کنید. لازم است تا به صورت منظم شیرهایی که در جهت تخلیه آب در این کمپرسورها وجود دارند را بررسی نمایید. این کار باعث میشود که از عملکرد صحیح آنها در زمان تخلیه مطمئن باشید.

تنظیمات مربوط به بارگذاری این تجهیزات را به شکلی قرار دهید که در محدوده دمایی کمتر از ۱۰ درجه سانتیگراد نیز بتوانند به صورت خلاص و بدون بار عمل کنند.

در صورت نیاز می توان از تجهیزات گرمایشی نیز در جهت گرم نگه داشتن کمپرسورهای پیستونی و اسکرو در زمستان بهره گرفت. توصیه میکنیم تسمه ها و شیلنگ های کمپرسورها پیش از سرد شدن هوا کاملا بررسی شوند. اگر این تسمه ها و شیلنگ ها به تعویض نیاز داشتند باید در کمترین زمان ممکن این کار را انجام دهید.

بهتر است در هنگام استفاده از کمپرسورها حتما از دفترچه راهنما استفاده شود. کمک گرفتن از دفترچه راهنما باعث می شود که به طرز صحیحی با این تجهیزات کار کنید.

سخن آخر

کمپرسورهای هوای پیستونی و اسکرو جزء پر استفاده ترین تجهیزات در صنایع به شمار میروند که می توانند کاربردهای متفاوتی داشته باشند. نباید این موضوع را نادیده گرفت که جریان هوای کمپرسور چه تاثیری میتواند در میزان کارایی آن داشته باشد. تاثیرات هوای سرد بر روی سیستم های کمپرسور هوا میتواند در عملکرد آن ها اختلال ایجاد کند. از این جهت افزایش آگاهی در این زمینه میتواند بسیار کمک کننده باشد.

برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه کمپرسورهای اسکرو و پیستونی می توانید با ما تماس بگیرید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو × 3 =