شاسی کمپرسور اسکرو چیست؟ قبل از هر چیز باید بدانید که کمپرسورهای اسکرو با توجه به نحوه انتقال قدرت به دو دسته تقسیم میشوند :
- کمپرسورهای کوپل مستقیم(Direct drive)
- کمپرسورهای کوپل تسمه ای(Belt drive)
در ادامه این مقاله از کارخانه کمپرسور نوری به بررسی انواع اینها و تعریف دقیق شاسی کمپرسور اسکرو پی دازیم همراه ما باشید.
کمپرسورهای کوپل مستقیم:
در کمپرسورهای کوپل مستقیم هواساز و الکتروموتور در یک راستا و روبرو یکدیگر نصب میشوند و با دور ثابت که همان دور نامی الکتروموتور میباشد، میچرخند که با توجه به الکتروموتورهای موجود در بازار ۱۵۰۰ دور و یا ۳۰۰۰ دور میباشند .
در این حالت الکتروموتور و هواساز دقیقاً هم راستا بوده و گشتاور به صورت مستقیم وارد میشود معمولاً کمپرسورهای اسکرو کوپل مستقیم ساخته نمیشوند و یا اگر ساخته شود به سفارش مشتری عموماً ساخته میشوند
کمپرسورهای تسمهای:
نحوه کار درکمپرسورهای تسمه ای به این صورت است که انتقال قدرت از الکتروموتور به هواساز توسط فولی و تسمه انجام میگیرد و الکتروموتور و هواساز روی یک شاسی قرار میگیرند.
مقدار کشش تسمه قابلیت تعویض وتنظیم تسمه جز مزیتهای اصلی این نوع کمپرسور میباشد.
در کمپرسورهای اسکروی تسمهای جنس تسمه استفاده شده بسیار مهم میباشد و در صورتی که فولیها هم راستا نباشد و تسمهها از جنس ضعیف انتخاب شده باشد به خاطر کشش زیادی که دارند سریع و راحت خراب میشود و حتماً فولیها باید بالانس شده باشد تا آسیبی به بلبرینگ ها و قطعات وارد نشود.
در صورتی که فولی ها بالانس نشود باعث لرزش در تمام اجزای کمپرسور و کابین می شود.
کمپرسورهای تسمهای دارای طول عمر زیادی هستند و نسبت به کمپرسورهای کوپل مستقیم هزینه تعمیر نگهداری کمتری دارند و استفاده از آنها و تعمیرات آنها به مراتب آسانتر است و راندمان خوبی نیز دارند.
همچنین امکان تغییر و رسیدن به سرعت، فشار و دبی دلخواه به دلیل اینکه میتوان به راحتی با تغییر سایز فولیها به وجود آورد ولی در کوپل مستقیم این امکان وجود ندارد با هر سایز هواساز و الکتروموتور یک سایز ثابتی کمپرسور تولید کرد.
✔ توجه: به همین دلیل کوپل تسمهای را به کوپل مستقیم ترجیح میدهند در کمپرسور تسمه ای امکان تعمیر و تعویض قطعات آسانتر است.
شاسی کمپرسور اسکرو
شاسی کمپرسور اسکرو یکی از اصلیترین اجزای کمپرسور اسکروست و باید در آن محاسبات نیروهای کشش، تنش، خمش و …. محاسبه گردد.
برخلاف اینکه شاید متصور شویم شاسی دستگاه یک قطعه آهنی است که میتواند به هر شکل و صورتی ساخته شود، باید بدانیم شاسی کمپرسور بدلیل اینکه تمام نیروهای وارد شده دقیقا در این قطعه است که از جمله آن ها وزن نیروی کشش تسمه، نیروی گریز از مرکز و … پس باید دقت زیادی روی آن انجام گیرد.
شاسی کمپرسور دارای یک نشیمن گاه برای الکتروموتور میباشد که محل قرار گرفتن الکتروموتور کمپرسور میباشد و معمولاً به عنوان سفت کن نیز از آن استفاده میکنند.
معمولاً برای سفت کردن تسمهها به دو روش میتوان عمل کرد:
- میتوان الکتروموتور را قابل تنظیم قرار داد.
- روش دوم هواساز را قابل تغییر قرار داد.
البته هر دو روش میتواند مزایا و معایبی داشته باشد و برای اینکه بهترین حالت ممکن را پیدا کنیم باید ببینیم در زمان خدمات پس از فروش و تعمیرات کمپرسور کدام روش راحتتر است.
در صورتی که نیروهای وارد شده در آن لحاظ شده باشند، معمولاً شاسی ای مناسب است که جهت تنظیم تسمههای الکتروموتور یا هواساز روی صفحه لولایی مستقل قرار گیرند که در زمان تنظیم تسمهها نیازی به شل و سفت کردن پیچهای اضافه به جز پیچهای تنظیم نداشته باشیم.
بدون دیدگاه