یکی از قطعات اصلی کمپرسور اسکرو که چندین وظیفه همزمان را دارد یونیت کمپرسور اسکرو میباشد و به صورت سریهای ctv و mpv در بازار رایج میباشد که در سری mpv این قطعه سه کار همزمان را انجام میدهد و در سری ctv این قطعه دو کار را به طور همزمان انجام میدهد که در ادامه به کارایی این قطعه میپردازیم .
یونیت کمپرسور اسکرو درحقیقت دارای سه بخش جداگانه میباشد که در ظاهر به صورت یک قطعه دیده میشود. درقسمتی که شیلنگ های فشار قوی روغن کمپرسور دیده میشود (که در داخل آن قسمت یک عدد ترموستات حرارتی نیز وجود دارد ) کار روغن رسانی به بخشهای مختلف کمپرسور اسکرو را بر عهده دارد.
کار ترموستات حرارتی که در داخل این بخش یونیت قرار دارد این است که زمانی که کمپرسور در لحظه اول راه اندازی میشود و روغن هنوز دارای غلظت بالایی است روغن را از مسیر کوتاه عبور میدهد تا سریع به هواساز برسد .
بدلیل اینکه هواسازهای کمپرسور اسکرو،اگر بدون روغن کار کنند، زیر ۳ ثانیه بدلیل سرعت بالایی که دارد، قفل می کنند.
ترموستات این امکان را به وجود آورده که روغن مسیر کوتاه تر را پیموده وبه هواساز(ایرند) برسد و مانع قفل شدن ایرند شود و زمانی که دمای روغن به ۶۵ الی ۷۴ درجه سانتیگراد رسید( بستگی به نوع ترموستات استفاده شده در یونیت ) مسیر کوتاه بسته میشود و روغن از مسیر رادیاتور جهت خنک شدن روغن عبور میکند و خنک شده و به هواساز یا ایرندمیرسد و مانع از داغ شدن و رسیدن دمای روغن به دمای قطع یعنی ۱۰۰ درجه سانتیگراد میگردد.
در مواقعی که دمای کمپرسور به ۱۰۰ درجه میرسد و هنوز رادیاتور خنک است در این صورت باید مطمئن شویم که ترموستات حرارتی دستگاه خراب شده است و باید نسبت به تعویض آن اقدام کنیم.
لازم به ذکر است این بخش از یونیت چون دارای پایه فیلتر روغن نیز میباشد کار تسویه روغن را به وسیله فیلتر روغن انجام می دهد. در ادامه ی این مقاله از کارخانه کمپرسور نوری به توضیحاتی درباره ی بخشهای یونیت کمپرسور اسکرو می پردازیم همراه ما باشید.
دلایل داغ کردن کمپرسور و رابطه آن با یونیت کمپرسور اسکرو
دلایل زیادی برای داغ کردن کمپرسور وجود دارد از جمله :
- محیط قرارگیری کمپرسور
- چسبیدگی خاک همراه روغن به رادیاتور
- کار نکردن فن کمپرسور اسکرو
- کم بودن روغن کمپرسور
- گرفتگی شیلنگهای فشار قوی کمپرسور اسکرو
- استفاه بیش از ظرفیت از کمپرسور اسکرو
- کوچک بودن سایز رادیاتور نسبت به سایز کمپرسور
در بعضی از همکاران فعال در این صنف دیده شده که بدلیل پایین آوردن قیمت تمام شده کمپرسور از رادیاتور های با سایز کوچکتر استفاده میکنند.
کمپرسور نوری سعی کرده رادیاتور و مخزن روغن را یک سایز بزرگتر از استاندارد استفاده کند تا در تمام نقاط کمپرسورها بدون مشکل داغ شدن کار کند.
در صورتی که کمپرسور داغ کرد و نتوانستید علت اصلی آن را پیدا کنید کارشناسان کمپرسور نوری آمادگی همکاری با شما عزیزان را دارند.
بخشهای اصلی یونیت کمپرسور اسکرو
در ادامه به بررسی سه بخش مهم در یونیت کمپرسور اسکرو می پردازیم:
بخش اول :
این بخش از یونیت mpv که توضیح داده شد در یونیت های سری ctv وجود ندارد و شرکتهایی که از یونیتmpv استفاده نمیکنند از یک پایه فیلتر روغن جداگانه جهت هدایت روغن به هواساز استفاده میکنند که معمولاً این فیلتر روغن فقط کار تصفیه روغن را انجام می دهد.
بخش دوم :
که در هر دو سری ctv و mpv وجود دارد بخش فرمان یونیت میباشد. در این بخش دارای ۴ هوزینگ یا اتصال میباشد که یکی از آنها به پرشر سوئیچ بسته میشود.
کار پرشر سوئیچ در واقع به عنوان یک قطعه ایمنی در کمپرسور میباشد.
در حالت عادی کاری انجام نمیدهد و زمانی که فشار کمپرسور به بالای فشار تنظیم شده در plc (فشار کاری عادی ) برسد پرشر سوئیچ عمل کرده و کمپرسور را خاموش میکند و خطای های پرشر روی صفحه مانیتور ظاهر میشود .
در ادامه یکی از اتصالات به قسمت آنلودر وصل میشود. در این قسمت دو کار اساسی توسط آنلودر انجام میگیرد:
- فرمان لود
- آنلود و خارج کردن باد اضافه داخل مخزن سپراتور
در قسمت دیگر هوزینگ سوم به یک عدد شیر چک والو وصل میشود که کار اصلی آن برگرداندن یک طرفه روغنی که فیلتر سپراتور مانع خارج شدن آن از کمپرسور شده است میباشد، که معمولا این کار توسط سه عامل فیلتر سپراتور، چک والو و اورینگ های شمع سپراتور انجام می گیرد.
در نهایت اتصال آخر این بخش به ترانسدیوسر یا سنسور فشار وصل میشود که معمولاً این کار توسط یک سنسور فشار ۴ تا ۲۰ میلی آمپر، صفر تا ۱۶ بار میباشد که کار اصلی آن تبدیل پالسهای مکانیکی به الکتریکی میباشد. در این حالت فشار را تبدیل به جریان برق و ولتاژ میکند تا مدارات مدارات الکتریکی بتوانند آن را تشخیص و سنجش نمایند.
بخش سوم :
بخش سوم یونیت به پرشر مینیموم والو یا شیر مینیموم ولو مربوط میشود که در بعضی از کمپرسورها روی مخزن سپراتور نیز نصب میگردد و دارای یک فنر قابل تنظیم فشار میباشد که عموماً ۳ الی ۴ بار تنظیم میشود.
این بخش چند کار را انجام میدهد:
اولا : مانع برگشت هوای ذخیره شده مخزن میشود .
دوما : نگه داشتن حداقل هوا در داخل مخزن سپراتور جهت روغن کاری هواساز میباشد، چرا که در کمپرسور اسکرو پمپ روغن وجود ندارد و باعث گردش روغن میشود.
این کار توسط شیر مینیمم والو انجام میگیره این شیرها توسط شرکت vmc ایتالیا و redstar چین ساخته میشود و روانه بازار میگردند و دارای سایزهای مختلفی میباشند
بدون دیدگاه